12 Aralık 2014 Cuma

Mercimek Çorbası


Malzemeler:

Yarım su bardağı kırmızı mercimek
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 orta boy patates
1 yemek kaşığı domates salçası
Karabiber
tuz
kimyon
Yarım paket bulyon
1-1.5 Lt su

Kaç Kişilik:2-3


Yapılışı:


Tüm malzemeleri tencereye toplayarak ve hepsini birden pişirerek yapıyorum. Çünkü şu çorbaları pürüzsün yapan blenderlardan var. Elde geçirmekten çok daha kolay. Annem çok uğraşırdı... Tarifi uygularken; sarımsağı soyup bölmeden tencereye atın. patatesi soyup yıkadıktan sonra 4-5 parçaya bölerek tencereye atın. mercimeği ve yağları da ekleyin, üzerine baharatını,bulyonu,suyunu ve salçasını da ekleyerek orta ateşte pişirmeye başlayın.Eğer mercimek çorbanızın rengi kırmızı olsun isterseniz biber salçası da eklemeniz gerekir. Çünkü 1 kaşık domates salçası o rengi veremeyebilir. Bu arada yaz aylarındaysanız salça yerine 1 orta boy domates rendesi de kullanabilirsiniz. hatta hem salça hem domates de olur. Tadı da gayet lezzetli olur. Ama fazla kaçırmamak lazım domates çorbasına dönebilir:D 

Yemeğe dönersek; Patatesler kolay parçalanıp,mercimekler kendini salınca çorbanın rengi de dönüyor. Hafif turuncu sarımsı bir renk alıyor. bu noktada sıcak suyunuzu yanınızda tutmanızı öneririm. çünkü bu blender aşaması.




Eğer çorbayı blenderda fazla parçalarsanız pürüzsüz olması için, bazen kıvamı çok yoğunlaşabiliyor. Telaşa düşmeden sıcak su ekleyip bir iki dakika daha kaynatmalısınız. Tadından bir şey kaybetmez,kıvamı da yerinde olur.



Pratik Tavsiye: Çorbalar konusunda ; eğer ertesi güne kalacak bir çorbaysa,bu niyetle yaptıysanız, suyunu biraz daha fazla tutup daha az yoğunlukta yapmanız olacaktır. Ertesi güne daha da yoğunlaşır.

Sunum için az bir miktar tereyağını küçük bir tavada kırmızı biberle kızdırıp üzerine dökebilrsiniz.


Afiyet olsun:)





0 yorum:

Yorum Gönder