12 Aralık 2014 Cuma

Yayla Çorbası





Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı pirinç(tercihen kırık pirinç)
1.5 litre veya 5-6 su bardağı su
(yoğun kıvamlı veya sulu seviyorsanız kişisel olarak artırıp azaltabilirsiniz)
Yarım tavuk/et bulyon

Terbiyesi için;
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın sarısı
Karabiber
Tuz
Kuru nane varsa ekstradan ince doğranmış taze nane

Yapılışı;

Tencereye tereyağını koyup eritin. Daha sonra soğuk suyu ekleyip yüksek ateşte kaynamaya bırakın. Isısı artarken yarım bulyonu ve pirinci ekleyin. (ben hiçbir tarifimde pirinçlerimi yıkamam; nişastaları kaybolmadığı için yemekler daha leziz oluyor)  Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. 




Daha sonra terbiye malzemelerini yukarıdaki resimdeki gibi bir kaba koyup iyice karıştırıp birbirine yedirin.Kaynayan çorbanın suyundan bir kaç kepçe ekleyerek yumurtaların pişmemesi için hızlıca karıştırın. Terbiye iyice ılıyınca çorbaya ekleyip karıştırın ve bir taşım daha kaynatın.



Üzerine nane ekleyerk servis edebilirsiniz. 
Afiyet olsun




0 yorum:

Yorum Gönder