1 Ocak 2015 Perşembe

Zeytinyağlı Dolma

Biberlerin kış ayında kartlaşmasından dolayı daha çok yaz lezzeti olarak kafama kazınmış,yaprak sarmasının kolaycısı,altın günlerinin ekürisi...

Zeytinyağlı dolmanın lezzetli olması için her malzemenin iyi olması gerekiyor. Biberlerin ince kabuklu, yağın sızma zeytinyağı, soğanın bol, pirincinin iyi kavrulması gerekiyor.

Malzemeler:
2 orta boy soğan
2 su bardağı kırık pirinç
1 dolu yemek kaşığı domates salçası
1 dolu yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Taze nane
Kuru Nane
yarım tavuk bulyon
Sıcak su
1 adet küp şeker
Yarım kilo dolmalık biber

Yapılışı:
Biberlerin kapağını kesip içini dışını yıkıyoruz. Tencereye dizip içlerini tuzluyoruz.
Bir tavada önce soğanları karamelize edip sonra pirinçleri ekliyoruz. Pirinçler şeffaftan beyaza dönünce salça,şeker ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Salçaların kokusu çıkınca altını kapatıp harcı biberlere dolduruyoruz. Üzerine domates parçaları,nane veya biber kapağını kapatabilirsiniz
Üzerine sıcak su ve tableti ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakıyoruz yaklaşık 30 dakikada hazır.

Pratik Tavsiye:
Her zeytinyağlı gibi dolmanın da dinlenmesi hatta mümkünse soğuk tüketilmesi gerekiyor yoksa lezzeti anlaşılmıyor.

Afiyet olsun:)




0 yorum:

Yorum Gönder