1 Ocak 2015 Perşembe

Haydari



Kaç Kişilik : 3-4

Malzemeler:


Bir tutam Dereotu

2 Küçük diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez
1 kase yoğurt
3 büyük köz biber

Yapılışı:

Dereotunu ince ince kıyıp sarımsakları rendeliyoruz. Yoğurt ve mayonezi de ekleyerek hepsini yoğurt kıvamını bulana kadar güzelce karıştırıyoruz. Ve istediğiniz şekilde doğradığınız köz biberleri (küp küp, jülyen vs.) kaseye ekliyoruz. Ve hepsini birbirine bulayarak karıştırıyoruz.

Pratik Tavsiye:

Buzdolabında kısa da olsa bir süre bekleyen mezeler daha da lezzetli olur.
Sunum sırasında üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Afiyet olsun:)




0 yorum:

Yorum Gönder