1 Ocak 2015 Perşembe

Rus Salatası Tarifi



Çocukluğumdan beri seve seve yediğim. İlginç bir şekilde evde yapılanıyla dışarıda yapılanının arasında devasa bir tat farkı olan bir lezzet rus salatası.
Basit malzemelerle evinizde hazırlayıp sunumlarınıza müthiş bir katkı yapabilirsiniz. Fazla miktarlarda yenilemeyeceği için azıcık yapsanız dahi yeterli olabilir.

Kaç kişilik: 4-6

Malzemeler:
1 Adet havuç
1 orta boy patates
Yarım kavanoz konserve bezelye
(veya bu üçü için hazır garnitürler;fakat tat garantisi aynı olmuyor)
Yarım paketten az düdük makarna
Yoğurt
Mayonez
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Patates ve Havucun kabuklarını soyup yıkıyoruz. Ve 5 er dakika arayla önce havuç sonra patates olmak üzere küp küp doğrayarak soğuk suya atarak haşlanmaya bırakıyoruz. Hafif diri olarak haşlıyoruz. Bir yandan diğer bir tencerede düdük makarnayı haşlayıp iyce yumuşayınca süzüyoruz. soğuk suya geçirip 1 dakika dinlendiriyoruz. Makarnayı,bezelyeyi,patates ve havucu büyük bir kapta topluyoruz. Ortalama bir kapta 1-2 yemek kaşığı kadar mayonez,zeytinyağı,tuz ve yoğurdu karıştırıyoruz. Kıvamı size kalmış yoğurt ve mayonez miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun:)




0 yorum:

Yorum Gönder